خانه » آیت الله میرباقری: ما باید بتوانیم ادبیات قیام علیه مستکبران را در همه حوزه‌ها فعال کنیم.
چاپ مطلب

در نشست مجمع عمومی قرارگاه حوزوی انقلاب اسلامی

آیت الله میرباقری: ما باید بتوانیم ادبیات قیام علیه مستکبران را در همه حوزه‌ها فعال کنیم.

56

گزیده ای از بیانات آیت الله میرباقری، رئیس فرهنگستان علوم اسلامی قم در نشست قرارگاه حوزوی انقلاب اسلامی:

  یکی از مهمترین چالش‌های فعالان فرهنگی انقلاب اسلامی، عدم ریل‌گذاری‌های جدید در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اجتماعی است. ما باید بتوانیم ادبیات قیام علیه مستکبران را در همه حوزه‌ها فعال کنیم. مثلاً در حوزه تقابل نظامی، فناوری‌هایی برای مقابله؛ هم تولید کرده‌ایم و هم آن‌ها را بسط داده‌ایم، ولی در عرصه ساخت اجتماعی مشکل داریم.

هنوز رسانه مردم‌نهاد مبتنی بر فرهنگ دین به شکلی که باید و شاید نداریم و در همه ریل‌گذاری‌ها نیازمند تلاش بیشتر هستیم. قرارگاه حوزوی انقلاب اسلامی باید برای این ریل‌گذاری، جریان و فکر داشته باشد و جایی که باید طرح‌های نو ایجاد کند همین قرارگاه است.

ضعف اساسی ما تاکنون این است که از نظر فرهنگی در مقابل غرب تعیین تکلیف نکرده‌ایم. یعنی مواجهه ما بیشتر در حوزه مقابله با غرب سیاسی بوده است. مسیر گذر از دنیای مدرن به سمت آرمانـهای اسلامی را روشن نکرده‌ایم. حوزه در اینجا وظیفه گفتمان‌سازی و تئوریزه‌سازی را به عهده دارد.

مسیرهای جدید را نباید با دولت‌ها ببندیم، بلکه باید از همه ظرفیت‌های نظام در این زمینه استفاده کنیم. این مسئله نیازمند همفکری درون‌حوزوی و برون‌حوزوی است. قطعاً اگر طرح خوبی وجود داشته باشد نیازمند دولت خاصی نیستیم و اگر دولتی نیز از ما حمایت کرد می‌توانیم کارهای بیشتر انجام دهیم، ولی امروز می‌توانیم از بسیاری از ظرفیت‌های ملی استفاده کنیم.

در ابتدا باید طرح داخلی خود را فراتر از دنیای مدرن ایجاد کنیم. این طرح باید متناسب با همان مبارزه‌ای که با ساختار سیاسی نظام مدرن غربی داریم ایجاد شود.

امروز به نقطه‌ای رسیده‌ایم کسانی که طرفدار نظام سرمایه‌داری و الگوهای توسعه‌ای هستند، نسبت به موضع‌گیری‌های بیرونی بیان می‌کنند که باید سرعقل بیاییم و نظم جهانی را نیز بپذیریم. کسانی که طرفدار نظام مدرن بودند و می‌خواستند نظام سرمایه‌داری را پیاده کنند، امروز به شکل کاملاً واضحی نظرات خود را بیان می‌کنند و برنامه توسعه جهانی را مبنای توسعه کشور قرار می‌دهند.

 اتفاقات سوریه را نباید به شکست تعبیر کرد. بلکه نه شکستِ در مبناست و نه روش و نه در مدیریت در صحنه است. تحولات در جبهه‌ها در همه جنگ‌ها روی می‌دهد. این اتفاقات باید بازخوانی و نقاط ضعف و قوت بررسی شود تا بهترین مسیرها به سمت قله را پیدا کنیم. نقاط ضعف‌ها را با ترمیم مشکلات به نقطه قوت مبدل کنیم.

ما امروز وارد جریان جدیدی از محور مقاومت هستیم. قطعاً ظرفیت محور مقاومت بسیار بیشتر از آن است که با این تحولات از بین برود. امروز کسانی که مخالف آرمان‌های انقلاب اسلامی بودند و در داخل نظام نیز قرار داشتند چهره خود را نشان می‌دهند.

طراحی جدید برای مقاومت نیازمند نگاه جدید و تحول‌آفرین در داخل است. خدمت‌رسانی به انقلاب اسلامی باید با شکل جدید انجام شود. باید در مقابل جریان غرب طرح جدید داشته باشیم و این طرح را به دولت و شاکله نظام بدهیم و تلاش کنیم که حوزه و نیروهای انقلابی حوزوی را هم‌افزا کنیم.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *